Cara Nak Buat Doh Roti Canai Lembut
Suzi Yanti Md Hane. Pukul kesemua bahan A hingga berkrim dan gebu.
Roti Chanai Resep Makanan Resep Makanan India Makanan Pendamping
Sejukkan biskut dan celupkan ke dalam coklat masakan yang telah di cairkan.
. Masukkan bahan B dan kacau hingga menjadi doh. Tak perlu habiskan minyak jika doh telah cantik. Kredit resipi foto.
Sedikit coklat masakan dan serbuk roti untuk hiasan. Kemudian canai dan bentukkan adunan menjadi bulat. Jika nak buat banyak gandakan adunan.
Bulatkan doh tekan sedikit dan letak kacang tanah di atasnya. Sapu kuning telur dan bakar hingga masak antara suhu 150C 180C masa antara 20 25 minit mengikut oven masing-masing. Bakar pada suhu 150c selama 30 minit.
Duniaku Roti Lembut Gebu Yang Simple Soft Bread Recipe Best Bread Recipe Roti
Resepi Roti Canai Recipes Food Roti
No comments for "Cara Nak Buat Doh Roti Canai Lembut"
Post a Comment